tisdag 20 september 2016

Sala Silvergruva

Efter att vi hade ätit lunch delade vi in oss i tre grupper. Innan vi gick ner i gruvan behövde vi ha hjälmar på oss för att inte skada oss om det föll ner stenar och för att se coola ut. När vi kom fram till hissen så meddelade vår guide Fobbe att det skulle ta ca tre och en halv min att komma ner i gruvan,  men det tog lite längre tid. Nere i gruvan där  var det bara 4 grader varmt och vi var på 155 meters djup. När vi kom ner i gruvan så kände vi att det var väldigt kallt.

Nere i gruvan så fanns det också ett hotellrum, Det är ett det djupaste hotellrummen i världen allt var målat och klätt i silver. Nere i gruvan kan man också gifta sig och man kan till och med ha konserter.

Ungefär halva gruvan är vattenfylld och man kan dyka där men då måste man ha gruvdykarlicens. När vi kommit ända fram till drottning Christinas schakt fick vi prova på att skrika som om vi skulle hoppa av tunnan till en ort. Det var precis som man gjorde förr i tiden för att berätta att man skulle hoppa av. Efter att ha hört ekot berättade Fobbe en historia där två gruvarbetare var på väg ner i gruvan för att arbeta. De skrek till spelstyraren som skötte spakarna som såg till att tunnan stannade vid rätt ort, dock så stannade inte tunnan på rätt ort.  De försökte svinga sig till gruvgångarna för att inte krascha i marken, men dom misslyckades och föll ned och dog men ett brak. Efter det var det bråttom så vi var tvungna att springa till hissen för att hinna med nästa aktivitet.

Viktor, Teodor, Calle, Mauritz och Alexander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar